Söpö ja sympaattinen Delfshaven

Tässä paikallisten tapaan pyöräilemään opetellessani tein retken lähelläni sijaitsevaan Delfshaveniin. Rotterdam tosiaan pommitettiin pitkälti maan tasalle toisen maailmansodan aikana, ja sen johdosta melkeinpä koko kaupunki rakennettiin uudelleen. Delfshaven on kuitenkin niitä harvoja paikkoja täällä, joissa voi vielä nähdä vilahduksen vanhaa. Paikka vastaa paikallisten mukaan perinteistä hollantilaista tyyliä, jota ei Rotterdamissa muualla juuri pääse näkemään. Kaupungin modernit rakennukset ovat kieltämättä mahtipontisia ja upeita – jotkut tosin erittäin outoja – mutta toisinaan on kiva seikkailla myös perinteisemmissä maisemissa :-). 



Delfshaven sijaitsi lopulta jopa lähempänä kuin olin etukäteen ajatellut. Olen tästä erittäin iloinen, sillä halutessani voin esimerkiksi lenkkeillä näillä kulmilla, erityisesti lämpimämmillä säillä. Tein ensimmäisellä visiitilläni niin nopean kierroksen, etten ehtinyt tutustua alueen muuhun tarjontaan kuten kahviloihin. Enköhän kuitenkin palaile näihin maisemiin vielä monta kertaa täällä oloni aikana! 



Herätin varmasti hilpeyttä muissa ihmisissä pyöräni kanssa, jota talutin huomioita herättävästi moneen otteeseen, kun en uskaltanut ajaa vilkkaalla tiellä tai en ollut varma suunnasta tms., haha :-D. No, kyllä mä vielä opin! 





- Emilia


Kommentit

Lukijat