King's Day 2018

Huhtikuun 27. päivä koitti kauan odotettu sekä paljon hypetetty King's Day, toisin sanoen Alankomaiden kuninkaan Willem-Alexanderin syntymäpäivä. Etukäteen olin ostanut liput ESN:n järjestämälle boat tripille, ja lipun sai lyhyellä varoitusajalla myös ystäväni Silja, joka saapui vieraakseni Suomesta juuri tuona viikonloppuna. King's Day alkoi siis jo aamupäivällä bussimatkalla Rotterdamista Amsterdamiin, ja yhdeltä oli vuorossa kolmen tunnin mittainen laiva-ajelu pienessä paatissa (kuva alla). Aluksi olimme siinä uskossa, että veneessä olisi sisätilat, mutta eipä ollutkaan :-D. Onneksi sää oli hyvä, ajoittain jopa lämmin! Vene ajeli Amsterdamin kanaaleja pitkin ja vastaan tuli monta samankaltaista "bilevenettä".Tämä on se päivä, kun kaikki Hollannissa pukeutuvat oranssiin! Mekin kävimme hakemassa omat oranssit asumme, serpentiiniä ja hiuskoristeita unohtamatta. Myös ostamamme kasvovärit olivat käytännölliset - niillä tehtiin lippuja myös muiden kasvoille.

Veneajelun jälkeen suuntasimme lähemmäs keskustaa syömään, minkä jälkeen löysimme kivan spotin jossa ihmisiä oli juhlimassa kadulla, ja liityimme seuraan. Kadut olivat aivan täpötäynnä  juhlivista, oranssiin pukeutuneista ihmisistä.
Suomalaisena opiskelijana kaipaan erityisesti vappua, mutta tämä päivä toimi vähän kuin vapun korvaajana, enkä vastaavaa varmasti tule enää kokemaan. Ensi vuonna pääsen taas viettämään opiskelijavappua - ikävä kyllä viimeistä sellaista (jos gradu ja harjoittelu on tuolloin tehtynä, haha).

PS. Mainittakoon tässä yhteydessä, että pääsin ensimmäisen täällä käymäni kurssini läpi, JEE!

-Emilia 

Kommentit

Lukijat